Nyhed

Fra Lægård Park til Aalborg Portland Park

3 uger siden

 

Der er stor forskel på det hyggelige Lægård Park, hvor efterskoleelever igennem mange år har boltret sig med fodbolden, til det store Superliga stadion i Aalborg. Men en ting har de til fælles – tidligere Lægården-elev Josefine Sunesen har spillet fodboldkampe begge steder. Og hvor fodbolden på Lægården måske var grundstenen til hendes fodboldkarriere, var kampen på Aalborg Portland Park kulminationen på mange års hårdt arbejde, da hun fik debut i Gjensidige Kvindeligaen for FC Thy Thisted Q

 

Hvis man skal slå igennem på den øverste hylde, skal man igennem et meget lille nåleøje, og vi har derfor taget en snak med Josefine omkring op og nedture, og hvilke afsavn man må gøre i kampen for at nå hele vejen.

 

Hvordan var det at få debut på kvindeligaholdet?

 

Det var megafedt endelig at få den tiltro at komme med til en rigtig kamp, og ikke bare træningskampe. At være med på Aalborg Portland Park var en oplevelse i sig selv, og så at få debut var bare helt fantastisk.

 

Hvordan har dit fodboldforløb været siden du gik på Lægården?

 

Siden jeg gik på Lægården har jeg spillet U18 DM for FC Thy piger og 2. division i FC Thy Thisted Q. Jeg er i denne halvsæson blevet rykket op i ligatruppen, men spiller stadig fast på 2. divisionsholdet.

Fodbolden siden efterskole har været præget af mange op-og nedture. Jeg har været utrolig plaget af skader i knæ og også haft perioder, hvor det sjove ved fodbolden har manglet.

 

Hvad har det krævet at nå dertil, hvor du er nu? Har du måttet ofre andre interesser, sociale ting osv.

 

 

Jeg har altid brugt rigtig meget tid på fodbold og har mange gange skullet melde afbud til diverse arrangementer, såsom fester, fødselsdage osv. Det har altid været naturligt at vælge fodbolden fremfor disse arrangementer, men jo ældre man bliver, jo flere ting er der også som trækker i en, og jo sværere bliver det at skulle melde fra.

 

Hvad fik du med fra dit efterskoleophold, som du har kunne bruge efterfølgende? Både fodboldfagligt og menneskeligt.

 

Mit år på efterskole er nok et af de bedste år i mit liv. Jeg elskede den strukturerede hverdag, hvor sport og fællesskab var i fokus. Trænerne var utroligt gode. De udfordrede mig og troede på mig, ved at lade mig træne med drengene. Jeg har fået gode venskaber og lært, at jeg er et meget socialt menneske. Fodboldmæssigt har jeg lært at tage ansvar og forstå, hvor vigtigt det er at have det sjovt med fodbolden, samtidig med at det er seriøst.

 

Hvad er dine fodboldmål for fremtiden?

 

I fremtiden vil jeg gerne komme med til flere ligakampe og måske få lidt mere spilletid. Herudover er det vigtigt for mig, at jeg stadig har det sjovt med at spille og træne. Og så må resten komme heraf.

 

Josefine kæmper altså videre for at nå sin drøm om mere kvindefodbold i Gjensidige Kvindeligaen, og vi ønsker hende alt det bedste ift. at opnå de mål hun har i livet både på- og udenfor banen