glade elever

Om lægården

Vores kostpolitik

Elever med lange dage og masser af træning har brug for sund og varieret kost. Med stor omhu klares denne opgave af vores engagerede køkkenpersonale.

Hvad får man at spise på Lægården?

Skolens kostpolitik sikrer, at vores elever bliver bevidste om, at motion og kost har betydning for indlæringen. Det er derfor vigtigt, at de får energirigtig mad. Vi fraråder generelt, at eleverne har slik og sodavand på værelserne.

De kan have nødder, frugtstænger, myslibarer, rosiner eller lign. på værelset, hvis de har brug for en snack.

Vi tilbyder lidt af hvert

Vi kan tilbyde speciel kost. Aftalen laves i samarbejde med elev, forældre, kontaktlærer og køkkenlederen. Eleverne kan desuden ønske en menu til middag til deres fødselsdag (skal siges 7 dage før den 1. i den måned de har fødselsdag). 


Det faguddannede køkkenpersonale vil i samarbejde med lærerne gøre vores bedste for, at jeres barn får lært at følge de 10 kostråd.


Vi vægter en god atmosfære højt i spisesalen, at alle smager på maden og man spiser og drikker det op, man selv har taget, så vi undgår madspild.

Se mere om kostråd på altomkost.dk.

Smilende elev

De 10 kostråd

sund mad ikon

SPIS VARIERET

Vi serverer seks måltider om dagen. Derfor behøver du ikke at overspise, for det er ikke sundt.

sund mad ikon

SPIS MERE FISK

Vi serverer fisk to-tre gange om måneden til varm mad; til frokost serverer vi fisk hver dag.

sund mad ikon

SPIS FRUGT OG MANGE GRØNTSAGER

Vi tilbyder frugt til alle måltider undtaget det varme måltid om aftenen. Vi serverer grøntsager både til aftensmad og til frokost. Der står frugt eller gulerødder til fri afbenyttelse i spisesalen det meste af dagen.

sund mad ikon

VÆLG FULDKORN

Med undtagelse af rugbrødet bager vi alt brød selv med masser af fuldkorn og havregryn. Vi bruger for det meste fuldkornspasta og fuldkornsris. Nøglehulsmærket rugbrød serveres til frokost og aftenservering. Når vi køber sandwich, pitabrød osv., vælger vi fuldkorn næsten hver gang.

sund mad ikon

VÆLG MAGERT KØD OG KØDPÅLÆG

Vi køber magert hakket kød 8-12 fedt% , ved helt kød, bruger vi de magre produkter. Til pålæg bruger vi eks. ofte spegepølse med kartofler. Vi bruger også middagsrester til pålæg.

sund mad ikon

VÆLG MAGRE MEJERIPRODUKTER

Vi serverer minimælk til morgenmad og frokost. Vi serverer økologisk A38 0,5 %.. Vi blander dressinger op med A-38 (½ af hver), men serverer dog 45% ost.

sund mad ikon

SPIS MINDRE MÆTTET FEDT

Vi bruger rapsolie til stegning – dog blandet med margarine i visse situationer. Vi steger så ofte som muligt i ovnen for at spare på fedtstoffet. Der er smørbar smør til morgenmad og frokost. I nogle kager bytter vi noget af fedtet ud med rapsolie.

sund mad ikon

SPIS MAD MED MINDRE SALT

Vi sparer så vidt muligt på saltet, da dette som bekendt ikke er sundt i for store mængder.

sund mad ikon

SPIS MINDRE SUKKER

Over 80 % sukker får vi fra slik, is, kager og sodavand. Derfor serverer vi kun dette i begrænsede mængder.

sund mad ikon

Drik vand

Sluk tørsten med vand - der er et vandsted på Torvet. Elever får udleveret en drikkedunk ved skolestart. Der er desuden vand til alle måltider

Her er personalet, der sikrer dig sundere kostvaner:

På Lægården vægtes din sundhed højt. God kost er vigtigt for at både dit hoved og din krop kan fungere. Nedenstående køkkenpersonale sikrer dig sund kost, og dermed et godt udgangspunkt for at yde godt, i din respektive sportsgren her på vores Sportsefterskole.

Du kan læse yderligere indenfor Om Skolen her.

Randi Blume

Køkkenassistent
Email: Ikke angivet

Sara Bisgård

Køkkenassistent
Email: Ikke angivet

Lene Pedersen

Køkkenassistent
Email: Ikke angivet

Linda Nielsen

Køkkenassistent
Email: Ikke angivet

Connie Kjeldsen

Køkkenleder
Email: Ikke angivet

Book en fremvisning, og se hvordan en hverdag kunne se ud for dit fremtidige efterskoleforløb

Book nu