Sportsefterskole i Jylland

Hvad er en sportsefterskole?

En sportsefterskole er som andre efterskoler et tilbud for unge, der ønsker at tage en 10. klasse. Det, der særligt kendetegner en sportsefterskole, er, at der er indlagt timer til sport. Selvom sporten fylder meget i hverdagen, vil de faglige elementer stadig have en stor indflydelse på dagligdagen.

En sportsefterskole er tilpasset aktive unge mennesker, som har en passion for sport og et ønske om at skabe venskaber for livet.

Kontakt Bliv elev

Vores sportslige interesser

Idrætsefterskolen Lægården er ikke kun en sportsefterskole med fokus på de valgte sportsgrene. Vi lægger også meget vægt på det sociale samvær på tværs af linjer, og derfor har vi obligatorisk gymnastik. På Lægården vil der være tre gymnastikundervisninger om ugen, hvor der vil være fokus på spring, rytme og dans. Gymnastikundervisningen munder ud i en turne i foråret, hvor det hårde arbejde kan blive vist.

Fællesgymnastikken giver et helt særligt og stærkt bånd på tværs af linjerne og er noget, eleverne aldrig kommer til at glemme.

 

Udover den obligatoriske gymnastik bliver der også lagt meget vægt på elevernes linje. Her vil fokusset ligeledes være at skabe et stærkt fællesskab, men også at skabe en sportslig udvikling hos den enkelte elev. På Idrætsefterskolen Lægården tilbyder vi:

Sportsefterskole
Sissel, 15 år

Jeg syntes det er fedt at gå på en idrætsefterskole, da man er meget aktiv. Både på ens linje, men også bare når vi har gymnastik sammen. Derudover syntes jeg også, at det er fedt, at have nogle fælles interesser, som man kan dyrke sammen med ens venner.

star-full star-full star-full star-full star-full 5 / 5

Målemandstræner sparker bolden imod en målmand i målet

Dygtige trænere med højt niveau

Idrætsefterskolen Lægården er en skole med meget dygtige og engagerede trænere. Udover at trænerne er dygtige og kvalificerede, har de også en træneruddannelse. Ikke nok med det, så er det trænere med erfaring fra højeste niveau. Trænerne er ikke kun en del af dine træningspas men er også en del af lærerteamet. Du vil derfor få et helt særligt sportsligt og fagligt bånd til dine lærere og trænere.

glade piger på lægården idrætsefterskole

Book en rundvisning
eller ring på 88 91 77 00

Book nu Kontakt os

Efterskole med roning

Ro-linjen har et samarbejde med Holstebro Roklub, hvor fokus er at udvikle talentet. Denne linje er for dig, der elsker at træne og har en passion for roning. Ro-linjen har indlagt to morgentræninger og fem træningspas hos Holstebro Roklub.

Du vil igennem ro-linjen få styrketræning, viden om ernæring, coaching og undervisning i roning. Så er du klar på et år med masser af roning og venskaber, så er ro-linjen noget for dig.

Læs mere om ro-linjen

Udfordrende håndboldlinje

Håndboldlinjen er for dig, der vil på en efterskole med håndbold. På linjen træner vi i gode og nye træningshaller for at give de bedste rammer for at udvikle eleverne sportsligt. Derudover har vi samarbejde med TTH Holstebro, hvor muligheden for ekstra træningspas er en mulighed, hvis du har evnerne. Er du håndboldmålmand og vil udvikle dig til næste niveau, vil du få en træning om ugen med en tidligere dansk mester. Håndboldlinjen giver dig de bedste muligheder for at udvikle dit fulde potentiale i kombination med et stærkt fællesskab.

Læs mere om håndboldlinjen
Dreng i grøn trøje står med en håndbold og gør klar til at kaste

Talentudvikling

Talentlinjen er for dig, der har et særligt talent og ønsker at få de bedste rammer for videre udvikling. Talentlinjen er for elever på vores eksisterende linjer men også for elever, der dyrker andre sportsgrene. Idrætsefterskolen Lægården samarbejder med Holstebro Elitesport for at skabe de bedste forudsætninger for skole og sport.

Du vil få træning af dygtige trænere inden for din sportsgren med fokus på at udvikle dit talent.

Selvom linjen er for talenter, forsvinder fokusset ikke fra det sociale fællesskab på skolen. Du vil derfor få et år spækket år med udfordringer, sportslig og faglig udvikling og en masse venner.

Læs mere om talentlinjen
Sportsefterskole, Pigefodbold på Efterskole, fodboldefterskole pige

Fokus på fodbold

Efterskolens fodboldlinje henvender sig til både piger og drenge, som har en særlig kærlighed for sporten. Hos os er der plads til forskellige niveauer, og du behøver derfor ikke være elitespiller. Træningen vil foregå på vores egen kunstgræsbane, som ligger lige ved skolen. Træningerne vil blive varetaget af vores dygtige trænere, som besidder et højt trænerniveau og har erfaring fra danske divisioner.

Vi undervurderer heller ikke funktionen af en målmand, og derfor har vi tilknyttet en målmandtræner med divisionserfaring. Udover at have meget erfaring har han den næsthøjeste målmandsuddannelse i Danmark. Så er du en målmand med ambitioner, så sætter vi de bedste muligheder for sportslig udvikling her.

Fodboldlinjen er for dig, som har et ønske om at blive en bedre fodboldspiller og samtidig få venner for livet.

Læs mere om fodboldlinjen

Amalie Worm, 16 år

”En fodbolddag på Lægården er en dag med massere smil. Vi bliver alle mødt af gode og glade trænere, som har mange års erfaring.”

Undervisningsformen

På Lægården har vi kun 10. klasse

Elever, der ønsker at tage en 10. klasse, har flere valgmuligheder forbundet med et ophold på Lægården. Den enkelte elev kan have nogle udfordringer i diverse fag, og derfor tilbyder Lægården forskellige undervisningsformer.

Man kan vælge mellem 10. classic, som er en 10. klasse, hvor man tager det almindelige fag og slutter med afgangseksamen, og så vores Alterna10-klasse, som er eksamensfri. Læs mere nedenfor.

 

Udover den faglige undervisning kan elever med et 9. klasses resultat, der giver adgang til ungdomsuddannelserne, vælge alterna10. Alterna10 er projektorienteret men også med faglig fordybelse. Da undervisningen handler meget om projekter, vil året ikke blive afsluttet med en 10. klasses eksamen.

Læs mere om undervisningen
Pige sidder i et klasselokale men hun kigger over på sin veninde og smiler
Pige fra fitnesslinjen svinger en kettlebell til træning

Fitness

En linje kun med Fitness.

Oplev linjen
Dreng kommer løbende på fodboldbanen laver sjov foran kameraet

Fodbold

En linje kun med Fodbold.

Oplev linjen
Dreng i orange overtrækstrøje lægger på til at kaste håndbolden i mål

Håndbold

En linje kun med Håndbold.

Oplev linjen
Dreng fra ro-linjen sidder i sin kajak med solbriller og smiler til kameraet

Roning

En linje kun med Roning.

Oplev linjen
Pige fra Lægårdens talentlinje sparker højt til sin karatetræning

Talent

Unik Talentlinje

Oplev linjen

BOOK FREMVISNING

Book en fremvisning, og se hvordan en hverdag kunne se ud for dit fremtidige efterskoleforløb

Book nu