Fodboldtræneren fra Lægården idrætsefterskole snakker taktik inden kamp

fodbold ikon hvidt Fodboldefterskole

Fodboldefterskole
i Vestjylland

Et ophold på vores fodboldefterskole er for dig, som brænder for spillet, og gerne vil udvikle dig sammen med vores andre engagerede elever og dygtige trænerteam.

Vi holder til  i Holstebro i Vestjylland, hvor vi bl.a. samarbejder med de lokale fodboldklubber.

Kontakt Bliv elev

Hvem henvender vores fodbold efterskole sig til?

Fodboldlinjen på Lægårdens idrætsefterskole henvender sig til både piger og drenge, som elsker fodbold og har lyst til at bruge et år på at gå i dybden med spillet.

Går du og overvejer, om en professionel fodboldkarriere er noget for dig, er et ophold på vores fodboldefterskole et oplagt valg. Men hos os er der plads til både bredden og eliten. Så det er også for dig, som ønsker at blive en del af et unikt sammenhold med andre unge, der deler din interesse for fodbold. Vores eneste krav er, at du har lyst til at forbedre dig og har mod på tre ugentlige træningspas.

Hvis du kunne tænke dig at vide mere om, hvordan det er at gå på en fodbold efterskole, kan du læse vores blogindlæg her.

Et år på fodbold efterskole
Fodboldtræner og to elever spiller fodbold på Lægårdens idrætsefterskole

På Fodbold-linjen
garanterer vi:

 • fodbold ikon hvidt

  Tre ugentlige træningspas og en times fysisk træning om ugen.

 • fodbold ikon hvidt

  Et fagligt og socialt stærkt fællesskab på skolen.

 • fodbold ikon hvidt

  Almindelige baner, en kunstgræsbane og indendørshaller på skolen, så du kan træne året rundt.

 • fodbold ikon hvidt

  Uddannede trænere med erfaring fra 1. division.

 • fodbold ikon hvidt

  Fokus på dit udviklingsbehov. Din træning er målrettet til dig.

 • fodbold ikon hvidt

  Deltagelse i efterskoleturneringer og skoleliga.

Se hvad tidligere fodboldelever siger

QRbsZpkf4hI

"På fodboldlinjen er der plads til både bredden og eliten. Det vigtigste er, at du har lyst til at forbedre dig."

SE VIDEO FRA VORES FODBOLD LINJE

Tim Gade

Vil aldrig glemme hvad jeg fik med derfra! Og særligt de mange nye fodboldkammerater vil jeg ikke komme til at glemme. Med deres dygtige trænere og top kvalitetsfaciliteter, vil jeg klart anbefale Idrætsefterskolen Lægården.

star-full star-full star-full star-full star-full 5 / 5

Book en fremvisning, og se hvordan en hverdag kunne se ud for dit fremtidige efterskoleforløb

Book nu

VENSKABER FOR LIVET

På Lægårdens fodboldlinje har vi naturligvis fokus på at udvikle dit talent og din passion for fodbold. Men et efterskoleophold hos Lægården er meget mere end det. Det er nemlig også en mulighed for at blive en del af et stærkt fælleskab og få en masse nye venskaber for livet.

Booking / Fodbold

Book en rundvisning
eller ring på 88 91 77 00

Book nu Kontakt os

Et dedikeret trænerteam med trænerlicens og 1. divisionserfaring

Kvaliteten af fodboldtræningen er meget vigtig for os. Vi vil sikre de bedste vilkår for din udvikling. Vi har derfor et dedikeret trænerteam med spillererfaring fra bl.a. 1. division. Foruden praktisk erfaring har vores fodboldtrænere også A-og B trænerlicenser, som sikrer et højt fagligt fundament.

Udover at være dine fodboldtrænere indgår vores trænere også som lærere på Lægården, så de kommer til at lære dig rigtig godt at kende på både det faglige og sociale plan i dagligdagen.

Er du god nok, har vores fodbold efterskole altså trænerne, der kan hjælpe dig ind i elitefodbold - samtidigt møder du dem personligt og får et tæt forhold til dem.

Læs mere om skolen
Målmandstræner skyder til fodbold
En målmand reder et skud til træning på Lægården

Målmandstræning på højt niveau

Målmanden er en supervigtig del af et fodboldhold. Det er ofte ham eller hende, der er med til at afgøre, om det bliver sejr eller nederlag,​ og derfor har vi på Lægårdens fodboldlinje også stort fokus på at optimere træningen for vore målmænd.

Hver uge får vore målmænd specialtræning med vores målmandstræner Martin Andersen. Martin er i  tæt samarbejde med Lægårdens øvrige fodboldtrænere og sørger for at optimere hver enkelt målmands evner på det niveau, de er på. Martin har stor erfaring med at lave dedikeret målmandstræning og har selv været målmand på divisionsniveau, og derudover har han den næsthøjeste målmandstræneruddannelse i Danmark(M2)

Læs mere om skolen

Kan du heller ikke få nok af fodbold?

Vi har flere elever, som gerne vil træne mere, end det er skemalagt på efterskolen. Derfor har vi aftaler med Holstebro Boldklub og Mejrup Fodbold for de elever, som gerne vil have endnu mere træning end den, som foregår på skolen. Dette er en vigtig mulighed for de elever, som både har brug for den sociale oplevelse på skolen kombineret med en ambitiøs fodboldtræning i klub.

Som fodbold efterskole ser vi det som en dyd at give dig så mange muligheder for træning og udvikling som overhovedet muligt.

billede af en fodbold

Fodbold træningstider

Mandag
 • piger
 • 13:00 - 14:30
 • Drenge
 • 11:30 - 13:00
Tirsdag
 • Drenge
 • 14:50 - 16:20
 • Piger
 • 16:20 - 17:50
Torsdag
 • Drenge
 • 08:30 - 10:00
 • Piger
 • 08:30 - 10:00

Der er ingen bemærkninger i nærmeste fremtid

Lærerteam og faciliteter

fodboldlinjen møder du et engageret lærerteam, som trækker på personlig specialviden fra mange års og alsidige erfaringer. På og omkring skolen er der en vid række af faciliteter, vi som fodbold efterskole kan benytte os af. Vi har almindelige fodboldbaner, vi har en kunstgræsbane og derudover rige muligheder for fysisk træning.

Lærer Lægården idrætsefterskole

Peter Gade

Lærer og fodboldtræner
Email: [email protected]
Lærer Lægården idrætsefterskole

Morten Hedegaard

Lærer og fodboldtræner
Email: [email protected]
Bo Thomsen - lærer idrætsefterskole

Bo Thomsen

Talentkoordinator og fodboldtræner
Email: [email protected]
Lærer idrætsefterskole - personale

Martin Andersen

Målmandstræner på Fodboldlinjen og skolens Fysioterapeut
Email: [email protected]

John Dyring

Lærer
Email: [email protected]
Pige kommer løbende med armene over hovedet og smiler

Lægårdens andre linjer

Udover at være en fodboldefterskole har vi også en række andre spændende sportsgrene på skolen. Dette giver dig rig mulighed for at være sammen med ambitiøse sportsaspiranter døgnet rundt.

På Lægården har vi også andre linjer:

Vil du vide mere? Så læs om, hvad vi som sportsefterskole kan tilbyde dig som sportsudøver, på vores lille efterskole i vestjylland.

Ofte stillede spørgsmål om livet på en linjeorienteret efterskole

Behøver eleven at have et højt niveau inden for linjerne, eller kan interessen være nok?

På idrætsefterskolen Lægården er der både plads til bredden og eliten. Så uanset om du går efter en professionel sportskarriere eller bare elsker at dyrke din sport intensivt, så er et ophold på idrætsefterskolen Lægården noget for dig.

Hvilken indflydelse har det på fagligheden, hvis man går på en linjeorienteret efterskole?

På idrætsefterskolen Lægården tager vi den faglige undervisning seriøst, og vi sørger for, at der både er tid til det faglige og den ugentlige træning. Derfor har det ikke indflydelse på elevernes faglighed, at de går på en linjeorienteret efterskole. Læs mere om undervisningen på idrætsefterskolen Lægården her.

Hvordan ser fordelingen ud mellem drenge og piger ud på idrætsefterskolen Lægården?

Vi har ca. lige mange drenge og piger på Lægården.

Hvor lang er en normal skoledag på idrætsefterskolen Lægården?

En dag på idrætsefterskolen Lægården er lidt længere end en dag på en almindelig folkeskole, men til gengæld er dine fritidsaktiviteter lagt ind i dit skema, så når skoledagen er slut, skal du ikke videre til f.eks. fodbold, håndbold osv. Nogle dage slutter skoledagen kl 16, og enkelte dage kl 17.

Hvordan sikres trivslen i hverdagen på idrætsefterskolen Lægården?

Hos idrætsefterskolen Lægården går vi meget op i, at skolen er et rart sted at være for alle. Derfor er vi i tæt dialog med vores elever og arbejder for et miljø, der fremmer accept, tolerance, hjælpsomhed og samarbejde. Derudover tolererer vi ikke mobning, og hvis en elev bliver ved med at mobbe de andre elever, vil vi indføre sanktioner og i yderste tilfælde bortvise eleven fra skolen.

Hvordan ser weekenderne ud på idrætsefterskolen Lægården?

I weekenderne sætter vi tempoet lidt ned og nyder, at vi har god tid til at hygge os med hinanden. Weekendlærerne arrangerer i samarbejde med de elever, der er på skolen, nogle aktiviteter. Nogle ting skal man være med til ,og andre ting kan man selv vælge. Om lørdagen er der mulighed for at sove længe, da denne dag byder på brunch kl 11.

Efterskolernes Dag 2023

Kom og besøg Lægården på Efterskolernes Dag søndag 24. september 2023

Vi glæder os til at slå dørene op til Efterskolernes dag 2023. Kom og oplev den hyggelige stemning på skolen og se vores lækre faciliteter blive brugt af det nuværende elevhold, mens i får en rundvisning og mulighed for at tale med de lærere som er på skolen. Derudover er vi vært for lidt godt at spise og drikke. Vi glæder os til at se jer!

Læs mere
En dreng og pige giver en tummel op til en gymnastiktræning