Nyhed

Nye tiltag på Lægården

4 uger siden

Snart starter et nyt efterskoleår, når elevholdet 2024/2025 den 11. august møder ind til det, der forhåbentligt bliver et fantastisk år med nye venskaber og personlig udvikling.

Når man starter et nyt skoleår op, er der også mulighed for at ændre lidt på hvordan vi vil gøre tingene, og der kommer også til at ske ændringer for det kommende elevhold. Blandt de større ting er feks, at de allerede skal have passet klar til uge 38, for der vil vi som noget nyt tage hele skolen med til Tjekkiet, for at være aktive på en helt anden scene end vi er vant til. På turen skal eleverne blandt andet prøve at klatre, rapelle, big swing og mountain bike, og vi håber, det bliver en tur, som vil ryste eleverne endnu bedre sammen, og give dem et godt afsæt til resten af skoleåret.

 

Noget andet, der bliver nyt til næste år er antallet af linjetræninger. Vi har i mange år haft 3 linjetræninger hver uge, men fra det kommende skoleår har vi skruet lidt op, så alle får 4 linjetræninger indtil efterårsferien. Efter efterårsferien vælger eleverne så, om de vil fortsætte med 4 linjetræninger eller bytte den ene ud med et valgfag, og vi glæder os til at få endnu mere tid til at udvikle eleverne på deres linjer

 

En 3. ting som er nyt, er et fag vi kalder MUVE(Mennesket, Udvikling, Værdier, Efterskoleliv). Dette fag indeholder blandt andet sociale øvelser, førstehjælp, skolevejledning og instruktøruddannelse. Det sidste håber vi, vil give eleverne lyst til at komme hjem i deres foreninger efter efterskoleopholdet og hjælpe til og bruge det de har lært.

 

Så der er rigeligt at glæde sig til når vi starter op igen efter sommerferien!