Tag et år på fodbold efterskole

Er du glad for fodbold, og kunne du tænke dig at have en hverdag sammen med andre sportsglade mennesker, der forstår og deler din fodboldinteresse?

FÅ NYE SPORTSINTERESSEREDE VENNER

Er du glad for fodbold, og kunne du tænke dig at have en hverdag sammen med andre sportsglade mennesker, der forstår og deler din fodboldinteresse? Så tag et år på fodbold efterskole.

Så er et år på Lægården Idrætsefterskole måske noget for dig: På vores efterskole har du nemlig mulighed for at søge ind på en særlig fodboldlinje, som kombinerer alt det bedste fra det efterskolelivet med et ambitiøst og dedikeret fokus på fodbold.

FÅ NYE SPORTSINTERESSEREDE VENNER

VORES FODBOLD EFTERSKOLE ER FOR BÅDE DRENGE OG PIGER

Lægården Idrætsefterskole har eksisteret i mere end 50 år, og siden 2005 har vi fungeret som idrætsefterskole med fem forskellige sportslinjer. Heraf er fodboldlinjen absolut én af de mest eftertragtede valgmuligheder.

Igennem alle årene har skolen tiltrukket fodboldglade unge mennesker af begge køn, og selvom der traditionelt har været flest drenge på fodboldlinjen, kommer der flere og flere piger til.

Fælles for alle Lægårdens elever uanset køn er, at et år på fodboldefterskole gavner både krop og sind og er en oplevelse for livet både sportsligt og socialt. Det kan flere af vores tidligere elever skrive under på. Men især for pigerne kan efterskoleåret på Lægården være en særligt værdifuld oplevelse.

VORES FODBOLD EFTERSKOLE ER FOR BÅDE DRENGE OG PIGER

Stor fodboldinteresse

Mange af de fodboldglade piger, som i tidens løb har gået på efterskolen, har nemlig haft en opvækst, hvor de har været vant til at føle sig meget alene med deres fodboldinteresse i selskab med andre piger. Nogen har gået til pigefodbold i nogle år, imens andre har bare har vænnet sig til at være mere sammen med drengene end med andre piger, fordi det har været nemmere at finde venner med fælles interesser af det modsatte køn.

Hvad fodbold angår, udjævnes kønsforskellene ganske vist gradvist i Danmark, men det forholder sig stadig sådan, at de færreste piger går meget op i superligafodbold og transfernyheder. Derfor kan det godt være ensomt at interessere sig for en sportsgren som fodbold, der stadig er langt mere populær blandt mænd end blandt kvinder.

Derfor er det en helt ny og dejlig verden, der åbner sig for de fleste piger, når de begynder på Lægården Idrætsefterskole. Her er der nemlig masser af ligesindede piger, der deler interessen for fodbold og andre sportsgrene, og det kan mærkes på trivslen. Det smitter ganske enkelt af på alle andre områder af hverdagen, når man omgås ligesindede, som deler nogle af de samme interesser.

Stor fodboldinteresse

Fornyet glæde

Derfor er der også mange af vores elever, der oplever fornyet glæde ved den almindelige skolegang, når de kommer på efterskole.

Vi vil også gerne have, at alle elever på Lægården Idrætsefterskolen skal få noget fagligt udbytte ud af deres tid på skolen. Derfor tilbyder vi forskellige muligheder i den almindelige undervisning.

Alt efter hvilken retning dine boglige interesser går i, kan du grundlæggende vælge imellem et matematisk spor, et sprogligt spor og et alment spor. Hvis du er særlig fagligt velfunderet, kan du også søge ind på Alterna10, som har særligt fokus på projektorienteret arbejde og faglig fordybelse.

Uanset hvilket spor du følger i den almindelige undervisning, vil fodbolden være et centralt element i din hverdag på efterskolen. Vi dyrker nemlig fodbolden som en integreret del af dagligdagen, og vi spiller både for vores fornøjelses skyld og som en del af undervisningen. Tre gange om ugen er der fodboldtræning på skemaet, og træningen bliver altid varetaget af vores dygtige og engagerede lærerteam, som hver især sætter deres personlige præg på skolen. Vi har både mandlige og kvindelige trænere, som alle sammen har professionel spillererfaring. Derudover har de allesammen A- og B-trænerlicenser – så du kan være sikker på et højt fagligt niveau til at understøtte i din sportslige udvikling.

Fornyet glæde

Målrettet træning

Hvis du specifikt er interesseret i at blive en dygtigere målmand, kan du også få målrettet træning på efterskolen. Vores specialtræner Martin, som selv har været målmand på divisionsniveau, er nemlig uddannet målmandstræner, så hvis du har en drøm om at blive professionel fodboldmålmand, kan du blive klædt grundigt på til opgaven i løbet af dit efterskoleår.

Og hvis du i det hele taget har ambitioner om en professionel fodboldkarriere, kan vores trænere også hjælpe dig ind i elitefodbold. Så hvis du står overfor at skulle tage stilling til, om du for alvor skal satse på fodbolden som en karrierevej, er det oplagt at starte med et skoleår på fodboldlinjen hos os.

Hvis du er sulten efter mere ud over de tre ugentlige, skemalagte træningspas, har vi forreste sørget for et samarbejde med de lokale fodboldklubber, så du kan få adgang til deres baner uden for almindelig skoletid.

På tværs af alle skolens linjer går vi meget op i vores elevers sportslige udvikling, som vi bidrager til medstor seriøsitet. Det indebærer blandt andet, at vi arbejder med specifikke, individuelle sportslige målsætninger, som vi i fællesskab arbejder sammen for at opnå. Alle skolens lærere og øvrige medarbejdere sætter en ære i at udvikle dit talent og din passion for fodbold, samtidig med at du får et efterskoleår, som bliver uforglemmelige – både fagligt, sportsligt og socialt.

Målrettet træning

Er et år på fodbold efterskole noget for dig?

Hvis du tror, at et år på Lægården Idrætsefterskoles fodboldlinje kunne være noget for dig, skal du endelig ikke holde dig tilbage for at få stillet nysgerrigheden. Gå på opdagelse på vores hjemmeside og læs mere om mulighederne, og ring til os, hvis du har nogen spørgsmål.

Vi kan også aftale tid til en rundvisning på selve efterskolen, som ligger i Holstebro i Vestjylland. Så kan du komme på besøg og blive vist rundt på hele skolens område og se alle vores lækre faciliteter, hilse på skolens personale, lærere og trænere og i det hele taget bare fornemme stemningen, som er noget helt særligt. Og så håber vi, at du får lyst til at vende tilbage og tilbringe et helt år sammen med os på vores fodbold efterskole.

Er et år på fodbold efterskole noget for dig?