Efterskolernes Aften på Lægården

Hvad koster efterskole?

Vi ved mange efterspørger "hvad koster efterskole". Du kan derfor her på siden finde information og pris på et efterskoleophold, her hos os på Lægården.

BEREGN PRIS

HVAD HAR INDFLYDELSE PÅ EFTERSKOLERS PRISER?

Et efterskoleophold er ikke en billig fornøjelse. Det koster at have dygtige undervisere, det koster at have gode lokaler og det koster, at have køkkendamer til at lave lækker mad.

Heldigvis bliver prisen på et efterskoleophold dog kraftigt reduceret af, at staten giver støtte til opholdet.

Modellen er lavet således, at de, der har det laveste indkomstgrundlag, får den højeste støtte. Udregningen sker på baggrund af husstandens indkomst, 2 år før opholdets start.

Skal du starte på efterskole i 2022/2023, er prisen på et efterskoleophold altså baseret på dit husstands indkomstgrundlag i 2020 (al indkomst før skat, efter AM-bidraget er betalt).

Er du i tvivl? Så book en rundvisning og hør mere!

Hvad koster det at gå på efterskole?

Skolepengene beregnes som 42 uger x ugeprisen for det pågældende skoleår. Alle modtager et tilskud fra staten til skolepengebetalingen, kaldet statslig elevstøtte. Den statslige elevstøtte er afhængig af forældrenes indkomst 2 år før skolestart. Den samlede pris vil således variere fra ca 55000 - 80000 kr.

Særlige muligheder for økonomisk støtte

 Hvis I har svært ved at betale et efterskoleophold, er det muligt at søge om lokal efterskolestøtte hos os. Lokal efterskolestøtte er en pulje, der er øremærket til at hjælpe familier, der har svært ved at finansiere et efterskoleophold, selvom de får statslig elevstøtte. Hvilke familier, der kan få tildelt lokal efterskolestøtte, er baseret på en konkret individuel vurdering fra skolens side. I denne vurdering indgår flere faktorer men typisk er der tale om sociale og økonomiske begivenheder i familien, som bevirker at det indkomstgrundlag elevstøtten beregnes ud fra, er meget afvigende fra den aktuelle situation. Vil du være helt sikker på beløbet, eller har du andre spørgsmål om økonomien i et efterskoleophold, kan du med fordel kontakte os her.

Kontakt os
glade elever idrætsefterskole
hvad koster det at gå på efterskole

Hvad koster det at komme på efterskole på Lægården?

Hvad det koster at gå på en efterskole, er fuldkommen op til den enkelte efterskole og dens budget.

Staten betaler en procentdel af ugesatsen, men denne er lagt af skolen selv.

Altså kan der være en ide i, at checke prisen på forskellige efterskoler.

Hvad man skal huske er dog, at pengene (normalt) ikke bliver spildt. De bruges på alle de fede oplevelser du eller dit barn skal have, lønninger, faciliteter, skolebøger, mad og meget andet.

Så en dyr efterskole, kan sagtens være alle pengene værd.

BEREGN PRIS

Linjefag i fokus

Hos Lægården er noget af det vi bruger rigtigt mange penge på, vores linjefag. Det er her mange af de fede faciliteter er placeret og her, hvor pengene bliver udbetalt som uforglemmelige oplevelser.

Dette er hvad enten du er fodboldspiller på kunstgræs, håndboldspiller i en lækker hal, Ro’er med lækkert udstyr eller et talent, med dine helt særlige behov.

De bidrager alle både til efterskoleprisen og efterskoleoplevelsen.

Tabellen på denne side er baseret på data oplyst på undervisningsministeriets hjemmeside uvm.dk. Andre efterskolers priser kan udregnes på Efterskoleforeningens hjemmeside.

Kontakt os
to smilende elever på idrætsefterskolen lægården

Book en rundvisning og se, hvad Lægården kan tilbyde dig

Book Nu

Ofte stillede spørgsmål om priser på efterskole

Hvad er prisen for at gå på efterskole?

Det er ikke billigt at gå på efterskole, da det koster penge at have dygtige undervisere og trænere samt lækre lokaler og en flok dygtige køkkendamer, der laver lækker mad. Heldigvis giver staten tilskud til opholdet, hvilket reducerer prisen betydeligt. Tilskuddet beregnes på baggrund af husstandens indkomst 2 år før opholdets start.

Er der ekstra udgifter ved efterskoleopholdet?

Der er ikke de store ekstraudgifter, når først skolepengene er betalt, da Lægården sørger for al den nødvendige kost, og derudover er der også inkluderet en lækker tøjpakke i prisen. I forbindelse med skituren kan der dog være ekstra udgifter, hvis man ikke tidligere har været afsted på ski ift. anskaffelse af skitøj.

Hvor lang er fortrydelsesfristen ved tilmelding på Efterskole?

Man kan i princippet altid fortryde sit efterskoleophold, men har man først betalt depositum, bliver det ikke tilbagebetalt, hvis man fortryder. Depositum betales ca 1 år inden, man påbegynder sit efterskoleophold.

Mister man børnechecken eller andre ydelser ved tilmelding på efterskole?

Du mister ikke børnechecken eller andre ydelser, når dit barn går på en efterskole. Det skyldes, at et ophold på en efterskole normalt ikke anses som offentlig forsørgelse.

Forsikringer i forbindelse med efterskole?

Dit barn er normalvis dækket af husstandens indboforsikring, selvom det er på efterskole. Der kan dog være en begrænset dækning, hvis f.eks. døre og vinduer på værelset ikke var låst, da dit barns ting blev stjålet. Derudover er det en rigtig god idé, at dit barn har en ulykkesforsikring samt en rejseforsikring.

Kan jeg få tilskud til efterskole?

Staten giver støtte til efterskoleopholdet på grundlag af husstandens indkomst 2 år før opholdets start. Indkomsten beregnes før skat, og efter AM-bidraget er betalt. Da hver efterskole selv bestemmer ugesatsen, vil prisen for et efterskoleophold svinge fra skole til skole. Længere oppe på siden kan du beregne præcis, hvor meget et efterskoleophold på idrætsefterskolen Lægården vil koste dig.