Nyhed

Kunne du tænke dig at komme på idrætsefterskole?

4 år siden

Overvejer du at tage et år på efterskole i 9. eller 10. klass

Har du lyst til at gå på en skole, der har fokus på andet og mere end bare skolegangen?

Så er Lægården Idrætsefterskole nok noget for dig: Det er nemlig en efterskole, som sætter en ære i at skabe en hverdag, der gavner udviklingen både åndeligt, psykisk og fysisk.

 

Skolen er funderet på et solidt værdigrundlag, der bidrager til den varme og gode atmosfære, som vores elever har nydt godt af igennem mange år. Lægården har nemlig eksisteret i over 50 år, hvoraf vi de seneste 15 år har fungeret som en decideret idrætsefterskole. Det har været femten gode år med fokus på at skabe en helt særlig idrætsefterskole, der formår at møde hver enkelt elev i øjenhøjde med individuelt tilpassede udfordringer.

 

Sportslige aktiviteter i højsædet

 

Som idrætsefterskole har vi naturligvis sat de sportslige aktiviteter i højsædet, og det fokus afspejler sig klart og tydeligt i dagligdagen, hvor alle har idræt på skoleskemaet tre gange om ugen. Som udgangspunkt træner piger og drenge hver for sig, men alle elever kan naturligvis forvente at blive udfordret på et niveau, som passer til deres ambitioner. Al undervisning varetages nemlig af kvalificerede og veluddannede trænere, som brænder mindst lige så meget for sporten, som du selv gør.

 

Som elev på Lægården Idrætsefterskole kan du vælge imellem fem forskellige linjer og blive en del af en:

Det giver sig selv, at de første fire linjer fokuserer på hver deres særlige sportsgren. Talentlinjen dækker over en særlig linje, der hvert år tager form efter de af efterskoleårgangens elever, der dyrker en særlig sportsgren, der ikke passer ind på en af de andre linjer. Lægården Idrætsefterskole vil nemlig gerne favne alle, der brænder for det sportslige, uanset om det er fodbold, karate eller BMX, så vi sørger altid for at tilrettelægge undervisningen og træningen, så den passer til den enkelte elevs særlige behov og ønsker

 

den bedste efterskole for sportstalenter

Kosten er også en vigtig del af hverdagen på Lægården Idrætsefterskole, for det kræver selvsagt masser af brændstof af den allerbedste slags at udvikle sig både åndeligt, psykisk og fysisk. Derfor serverer efterskolen tre obligatoriske hovedmåltider om dagen, og vi anbefaler alle at spise efter de 10 kostråd og Y-modellen, som bidrager til at sikre en alsidig kost. Og hvis du har særlige kostmæssige behov, imødekommer vi det selvfølgelig også gerne.

 

fodboldefterskole træning
 

Lægården er ikke kun en idrætsefterskole

 

På Lægården Idrætsefterskole er det imidlertid ikke alt, der drejer sig om sport og idræt. Vi er også en skole, der tager din boglige udvikling seriøst, og uanset om du skal i 9. eller 10. klasse, har vi en løsning til dig – og skolen er populær hos både piger og drenge.

 

 

En af årsagerne til at du trygt kan regne med at få en skolegang, der matcher dine ønsker, er, at vi har sørget for at imødekomme forskellige typer af elever ved at tilbyde tre forskellige spor; nemlig matematisk, sprogligt og alment spor i undervisningen. Hvis du er glad for tal, er det naturligvis oplagt at søge ind på den matematiske linje, som også klæder dig grundigt på til videre uddannelse inden for de matematiske fag – og hvis du mere er til ord, kan du med fordel søge ind på den sproglige linje, som forbereder dig på en uddannelsesmæssig fremtid omgivet af ord og bogstaver. Den almene linje favner både matematiske og sproglige fag og inkluderer desuden muligheden for at vælge imellem tyskundervisning med afsluttende eksamen eller lektiestøtte, som gør dig stærkere inden for grundfagene dansk og matematik.

 

Hvis du skal på efterskole i 10. klasse og afslutter 9. klasse med et resultat, der giver adgang til ungdomsuddannelserne, har du i øvrigt mulighed for at søge ind på Alterna10, som er en eksamensfri 10.-klassesuddannelse for alle de drenge og piger, der allerede er fagligt klædt på i et omfang, så de ville kunne gå direkte videre til gymnasiet efter 9. klasse. På Lægården Idrætsefterskole ved vi dog, at man sagtens kan have lyst til og glæde af at tage et år på efterskole, selv om man er bogligt dygtig – for på efterskolen handler hverdagen om meget andet og mere end skolegangen og det rent boglige.

 

drenge i sofa

 

Efterskolelivet handler nemlig også om at lære sig selv at kende og udvikle sig som menneske både åndeligt, psykisk og fysisk. Det handler om at have det sjovt og få venner for livet – og om at blive klogere på alle ens egne styrker og svagheder. Mange af vores elever oplever, at efterskoleåret giver dem større selvtillid og et større selvværd, og det er ofte helt overvældende at se, hvor stor en udvikling der sker med de unge mennesker, der starter på efterskolen som store piger og drenge og forlader den et års tid senere som unge, selvsikre kvinder og mænd. Den udvikling brænder Lægården Idrætsefterskole oprigtigt for at understøtte, og vi er gode til det efter at have gjort det i efterhånden mange år – så du kan være helt sikker på at få en uforglemmelig tid, hvis du vælger at tilbringe et år i 9. eller 10. klasse hos os.

 

Kom på besøg og find ud af, om Lægården Idrætsefterskole er stedet for dig

 

Lyder det der med at tilbringe et år på idrætsefterskole som noget for dig? Hvis du er nysgerrig efter at vide mere, kan du altid komme på besøg hos os og få en rundvisning, så du kan opleve stedet og atmosfæren på tætteste hold og selv danne dig en idé om, hvorvidt Lægården Idrætsefterskole er stedet for dig. Det er nemt at besøge os: Vi er nemlig beliggende i bynære omgivelser i det vestjyske kun 10 minutters gang fra banegården i Holstebro.