
Kostpolitik
Som elev på en efterskole med idræt får du en meget aktiv hverdag – både når det gælder din sport, de boglige fag samt i din fritid. Dette kræver dejlig mad og det rette brændstof til din krop – så du har det godt og er klar til at yde dit bedste.

Køkkenets vision
Vi har buffetservering ”med omtanke” til alle måltider. Omtanke hele vejen rundt, da vi i køkkenet ligger en ære og masser af energi i, at anvende lækre råvarer og undgå madsvind.
Du har som elev et medansvar for, at vi undgår madspild. Et ansvar vi vægter højt, så vi alle i fællesskab tænker på miljøet.

Vi tilbyder lidt af hvert
Vi har buffetservering ”med omtanke” til alle måltider. Omtanke hele vejen rundt, da vi i køkkenet ligger en ære og masser af energi i, at anvende lækre råvarer og undgå madsvind.
Du har som elev et medansvar for, at vi undgår madspild. Et ansvar vi vægter højt, så vi alle i fællesskab tænker på miljøet.
Vi serverer 6 måltider om dagen. De 3 hovedmåltider er obligatoriske, og vi anbefaler du kommer i spisesalen til de 3 mellemmåltider,- så du får gode vaner og undgår ”snacks” og søde drikke i dagligdagen.

Køkkentjans –
En del af dit efterskoleophold
På Lægården er køkkentjansen en del af dit efterskoleophold. Som køkkenpersonale – glæder vi os til at byde dig velkommen i vores moderne køkken og håber du vil spørge nysgerrigt ind. Køkkenet er selvfølgelig underlagt regler mht. egenkontrol og tilsyn. Du vil derfor også blive informeret om hvorledes DU skal forholde dig når du hjælper til i køkkenet.
I køkkenet tager du del i opvasken, lettere rengøring og du hjælper til med at lave mad i store portioner, – så du får indtryk af hvordan maden hver dag skabes og hvad der skal til for at holde ”vores store familie – LÆGÅRDEN” i gang ?
Dagene er meget forskellige og vores mål er, at vi gerne vil give DIG en faglig læring med herfra. Dette kan være elementer som: Hygiejne og sikkerhed, – metodikker – altså hvordan man laver maden, råvarekendskab samt lidt om basal ernæring.