højt imod toppen idrætsefterskole

Gymnastikefterskole i Jylland

Nyt10Fag

Simple Living

Faget handler om at fokusere på de vigtige ting i livet. I faget vil vi udfordre dig i din forestilling om det gode liv. Det gode liv kan leves på mange forskellige måder.

I faget vil vi gå ind i en diskussion om, hvorvidt det perfekte liv kan være uperfekt. Vi vil arbejde med idéen om, at man kan leve et godt liv uden et stort forbrug, og i stedet finde glæden ved at genanvende de ting, vi allerede har.

Endelig vil vi også aktivt gå ind i at undersøge om vejen til et godt liv, kan findes gennem at sænke tempoet i en hektisk hverdag.

Teknologi og innovation

I faget er der fokus på at lære mere om den teknologi, vi omgiver os med, og hvordan vi aktivt kan bruge den til at løse de udfordringer, vi kommer til at møde i fremtiden. Faget vil have en vekselvirkning mellem at lære nye digitale redskaber at kende og bruge disse redskaber i konkrete og virkelighedsnære projekter.

Derudover skal vi arbejde med innovation og iværksætteri, hvor I har mulighed for at afprøve egne ideer med hjælp fra folk der har prøvet det på egen krop i den virkelige verden, og som ved hvad det vil sige at starte en ny virksomhed op fra bunden.

Næsten voksen

Sæt lup på fremtiden! Næsten voksen og klar til at flytte hjemmefra er et fag med fokus på DIG!

Hvordan kan de næste 10 år af dit liv, forme sig?
Du kan i høj grad selv være med til at forme faget ud fra dine ønsker og drømme for fremtiden.

Samfundet omkring os

Dette er faget for dem, der interesserer sig for samfundsfag, mennesker, fællesskaber og diskussioner.

Vi skal møde bl.a. foreningsfolk, politikere, retsvæsen, ildsjæle og gamle mennesker med livserfaring.
Vi skal blive klogere på andres, men også vores egne holdninger til samfundet omkring os.
Vi skal sammen lytte, opleve, debattere og blive klogere.

Sundhed, krop og mennesker

Sundhed, krop og mennesker er et studie i og af bevægelse. Nyt10-faget byder på en spændende vekselvirkning mellem teori og praksis. Faget er for dig som er fascineret af kroppen og de muligheder den giver.

Vi berører bla. sundhed, ernæring, kostråd og myter, motorik, eliteidræt, anatomi, skader og de mange funktioner og jobmuligheder som omfatter emnerne.
Vi dykker ned i det mentale aspekt i forhold til at være både efterskoleelev, sportsudøver og ungt menneske på samme tid, og hvordan finder man ro og balance i hverdagen.
Vi sporer os ind på hvad modgang er, og hvad det både kan bidrage med og sætte en stopper på, samt hvilket mindset man går ind i de forskellige udfordringer dagen og fremtiden kan byde på.

Hvordan ser man sig selv og hvordan ser andre en, hvad er jeg egentlig for en, vi prøver med personlighedstest og masser af åbenhed at finde ind til kernen af, hvad der egentlig driver os fremad, eller hvad der er der gør vi står lidt stille.

Eventmager

Faget for dig, som har en indre arrangør gemt i dig og for dig, som gerne vil blive bedre til at stå frem foran andre og sætte events i gang.

Vi vil lære, hvad det kræver at sætte et event op - tilrettelægge, gennemføre og evaluere efterfølgende.
Vi skal ud at besøge aktører, hvis daglige arbejde er at sætte events op og herfra hente inspiration hjem, så vi selv kan komme i gang med at tilrettelægge og gennemføre events.
Evt. også erhverve os ungleder-certifikat eller anden grundkursus, så teorien er i orden, bag vores aktiviteter og events.
Vi skal dygtiggøre os i PR. Herunder plakater vi laver digitalt, opslag på sociale medier og vi skal kunne tage kontakt til skoler, vi ønsker at lave events for.

Fra jord til bord

Fra Jord til Bord er for dig, som er klar på at opleve naturen i sin reneste form. Vi skal ud at være nysgerrige på naturen og dyrelivet omkring os.

Faget er en kombination af jagt på både vildt, fisk og Svampe og skal selvfølgelig ofte ende med et lækkert måltid over bål. Den ro som naturen kan skabe, er unik, det håber vi at opleve sammen.

Aktiviteter på Nyt10 fra Jord til bord indeholder både teori og praktik.

Introduktion til jagt - Tur på skydebanen, vildtkending med lille prøve, styr på jagttider, dyreobservation i naturen, lave vildt over bål.

Introduktion til fiskeri - Lave eget fiskegrej i fiskeklubben, fisketider (hvornår må man fange hvad og hvilke mindstemål er der?) Fisker i Danmark, Hanstholm auktioner, Fisketur efter Sild, Gedder, Hornfisk, Laks og Havørred