Blog

FODBOLD ER IKKE KUN FOR DRENGE OG MÆND

2 år siden

Fodbold er også for piger og kvinder

På Lægården Idrætsefterskole har vi oprettet en særlig fodboldlinje til dig, der gerne vil dyrke din fodboldinteresse imens du går i skole. Det er der hvert år mange, der benytter sig af, og fælles for alle vores tidligere elever er, at de har forladt vores efterskole rigere på oplevelser, venskaber og ikke mindst fodboldtekniske kompetencer.

Hvis du spiller fodbold på hobbyplan, kan et efterskoleår på vores fodboldlinje være en alletiders måde at møde ligesindede venner og veninder, der deler din interesse for fodbold.
Vi ved godt, at fodbold stadig er mest udbredt blandt drenge og mænd end blandt piger og kvinder – men vi ved også, at det billede er begyndt at ændre sig. Men det ved du sikkert også allerede, hvis du er én af de mange unge kvinder, der har fået øjnene op for fodboldsporten.

Hvis du går og drømmer om en professionel fodboldkarriere, er et år på Lægården Idrætsefterskoles fodboldlinje helt sikkert også en oplagt mulighed for dig. Når du tager hul på et efterskoleår hos os, kan du nemlig se frem til mange gode timer med fodboldtræning og -kampe, alt sammen i selskab med vores dygtige og erfarne trænerstab, som selv har professionel fodbolderfaring med i sportstasken.

Fodbold er også for piger og kvinder

Bliv en del af en sportsgren med plads til begge køn

Fodbold er den mest populære holdsport i Europa blandt både mænd og kvinder. I Danmark er der dog stadig langt flere mandlige fodboldspillere end kvindelige, men fodboldbanen er bestemt ikke kun mændenes domæne.
Igennem de senere år har kvindefodbolden helt velfortjent fået meget mere opmærksomhed end tidligere, ikke mindst efter det seneste års succeser for det danske kvindelandshold i fodbold.

Kvindelandsholdets anfører, Pernille Harder, har vundet international anerkendelse som verdens bedste kvindelige fodboldspiller, og det har smittet af på den stigende interesse for fodboldsporten i Danmark.
Vi mærker det på interessen for fodboldlinjen på Lægårdens Idrætsefterskole, som i årevis har været populær blandt de mandlige elever. Nu oplever vi stigende interesse fra begge køn.

Det er glædeligt, fordi det betyder, at der også i fodboldverdenen er udsigt til en mindre ensidig kønsfordeling end hidtil. Ligesom i resten af samfundet kan man i fodbolden have gavn af øget diversitet i form af flere aktivt deltagende kvinder, uanset om det er som udøvende elitesportsfolk eller på ledelsesmæssigt niveau som professionelle trænere.

Bliv en del af en sportsgren med plads til begge køn

Du kan stadig sikre dig en plads på fodboldlinjen i skoleåret 2021/2022 – men skynd dig!

Der er stadig nogle ledige pladser til kvindelige elever på Lægården Idrætsefterskoles fodboldlinje i skoleåret 2021/2022, men som sagt er der allerede nu interesse fra kommende efterskolelever i hele landet.